In de snel evoluerende wereld van hernieuwbare energie neemt waterstof een prominente plaats in als veelbelovende, schone brandstof voor de toekomst. Om binnen de logistiek veilig om te gaan met deze energiebron heeft branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW een E-learning ontwikkeld. De cursus is gratis toegankelijk gemaakt voor eenieder binnen de logistiek en vanaf nu beschikbaar.

Met de groeiende belangstelling voor waterstof als een alternatieve energiebron, is het van belang dat professionals uit verschillende sectoren volledig op de hoogte zijn van de aspecten die gepaard gaan met het gebruik en de toepassing ervan. Om de kennis over waterstof te vergroten heeft branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW samen met een team van experts en bedrijfsleven onderzocht wat het betekent wanneer de (chemische) logistiek over zou stappen op het (vracht)vervoer met waterstof als brandstof. Dit resulteert nu in de lancering van een informatieve, gratis E-learning cursus gericht op management uit de logistiek, chauffeurs en andere belangstellenden. Naast de cursus is tevens een Best practice geschreven en is een nieuw waterstofplatform gelanceerd.

De aangeboden E-learning biedt een diepgaand inzicht in de fundamenten van waterstof, veiligheidsprotocollen en Best practices voor een breed scala aan toepassingen. Om de kennis en het bewustzijn over waterstofveiligheid zo breed mogelijk te verspreiden is de cursus gratis beschikbaar gesteld. De cursus is geschikt voor zowel beginners als ervaren professionals en biedt een interactieve leerervaring met real-life scenario’s en casestudy’s, waardoor deelnemers worden uitgedaagd en voorbereid worden op mogelijke uitdagingen in de praktijk.

Of het nu gaat om productie, opslag, transport of gebruik van waterstof: de E-learning behandelt alle aspecten van veilig werken met deze veelbelovende energiebron. Door middel van virtuele praktijkervaringen worden cursisten uitgerust met de nodige tools en strategieën om effectief te reageren op noodsituaties en risico’s te minimaliseren.

De lancering van de E-learning ‘Waterstof en veiligheid’ markeert een belangrijke mijlpaal in de bevordering van veiligheid en innovatie op het gebied van waterstof. Branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW nodigt iedereen in de logistiek van harte uit om deel te nemen aan de gratis E-learning om zich te laten inspireren door de mogelijkheden van waterstof als brandstof voor vooruitgang en duurzaamheid. Aanmelden voor de cursus kan via VNCW College.

De daarnaast ontwikkelde Best practice over waterstof en veiligheid is terug te vinden op het nieuwe platform HydrogenLink, welke in verschillende talen beschikbaar is. Met het platform wil de branchevereniging informatie aangaande waterstof voor iedereen in de logistiek gratis beschikbaar maken en zo bijdragen aan het creëren van een veiligere en duurzamere toekomst voor de logistiek. Directeur van de VNCW Luciën Govaert: “Samen bouwen we aan een veiligere en duurzamere toekomst met waterstof als sleutel tot vooruitgang.”

Meer informatie over de E-learning, Best practice en het platform HydrogenLink is op te vragen bij de branchevereniging.